Yoğun bir hayatın içinde oradan oraya koşturuyoruz. Çocukları her gün okuldan alıyor, okula bırakıyoruz ev işlerini düzenli olarak yapıyoruz. Hepimizin kendisine ait bir düzeni var. Kimimiz sabah ilk iş kahvaltı hazırlıyor çaydanlıklarda bütün ailenin içini ısıtacak çaylar demliyoruz. Ardından akşam yemeğine girişiyor yemeklerimizi hazırlarken sağlığımızın önemini düşünüyor tencerede, tavada yemeklerimizi kaynatıyoruz. Her şey hazır neredeyse bir tek temizlik kaldı. Onun için ayrıca vakit ve enerji harcamak gerekiyor bunu en aza indirmek için Akıllı Robot Süpürgemizi başlatıyoruz evin tüm haritasını çıkardıktan sonra başlıyor temizlik o yerleri süpürürken, siz yapacağınız bahar temizliğini artık planlayabilirsiniz.

 

Okuldan sonra çocuklara bazı görevler vermek hem onların sorumluluk duygularını geliştirmesi adına hem de evin uzun süre temiz ve toplu kalması için iyi bir seçenek olabilir.

 

Bugün yapacağınız bahar temizliği için bazı ip uçları vereceğiz ve yapacağınız kontrol listesiyle ev temizliğini nasıl kolay bir hale getirdiğinizi göreceğiz. Kontrol listesine oda oda başlayabilirsiniz. Her bir odanın ihtiyaçlarını çıkarın örn; perdeler yıkanacak, halılar temizleme firmasına verilecek, önce avize tozları daha sonra masa, komodin vb. gibi yüzeylerin temizliği yapılacak. Her bir görev bittikten sonra yanına tik işareti koyabilirsiniz. İşte temizlik yapmanızı kolaylaştıracak bazı ipuçları;

1.     Temizlemeye yukarıdan aşağıya ve sağdan sola doğru başlayın. Eğer yukarıdan aşağıya temizlemezseniz mutlaka başka şeyler siz temizliğe devam ederken kirlenir. Dolabın üstü, aydınlatmalar, avizeler ve tavan vantilatörü varsa önce bunların temizliği tamamlanmalı. Mobilyalarınızı ağır kimyasallar içeren temizlik ürünlerini kullanmak yerine saf su ile temizleyebilirsiniz. Eviniz muhtemelen düşündüğünüz kadar kirli değildir.

2.      Tüm temizlik ürünlerinizi temizlediğiniz alanın tam ortasına koyun böylece ulaşması kolay olacaktır. Etrafta koşturup ürünleri aramak zahmetinden de kurtulmuş olursunuz.

3.     Ağır kimyasallar içeren ürünlerinizi yağ birikintisi, donmuş yemek artıkları, etrafa sıçramış ve kurumuş damlalar için kullanabilirsiniz. Çok amaçlı temizlik ürününüzü sıkın, püskürtün ve bir 10 dk bekleyin ardından silmeye başlayabilirsiniz. 10 dk bekleme süresi oradaki yağları, çözülmeyen artıkları rahatlıkla silmenizi sağlayacaktır.

4.     Fayansları, mutfak tezgahını ve banyoyu temizlerken bezinizle zig zag çizerek zemin üzerindeki bütün kiri beze toplamış olursunuz. Yuvarlaklar çizerek temizlemeye çalışmak en yaygın yanlış olarak kabul edilir ve bütün kiri olduğu gibi bırakmanıza hatta onu yaymanıza sebep olur.

5.     Yukarıdan bakarak yüzeyi tam olarak nasıl temizlediğinizi anlamamış olabilirsiniz desenli zeminler üzerinde çokta görünmüyor olabilir. Öyleyse temizlediğiniz yer ile göz hizasına gelin ve bütün yüzeyi düz bir şekilde görerek kontrol edin.

6.     Üst yüzeyleri temizledikten sonra zemini temizleme sırası geldi bunu bahar temizliği sırasında iki defa yapabilirsiniz çünkü daha yapılacak çok iş var ve hem başında hem sonunda evi bir defa silmek zemini ışıl ışıl yapacaktır.

 

Bir Bahar Temizliği Kontrol Listesi Neler İçermelidir?

 

Ev temizlik listesinde neler olduğu sizin en çok neleri kullandığınız veya gözünüze hiç çarpmayan ama uzun zamandır orada durduğunu bildiğiniz mobilyaların temizliğini içerebilir.

 

1.     Mutfak dolapları ve çekmecelerden başlamak işinizi kolaylaştıracaktır. Tencere, tavalar, kaşık, çatal, bıçak setlerinin olduğu bölmeler ve çeşitli mutfak robotlarınızın durduğu dolap bölmeleri şimdi hepsinin ışıldama zamanı geldi.

2.     Buzdolabının temizlenmesi ve düzenlenmesi çok önemli. Her gün kullanıyor, defalarca kapağını açıp kapatıyoruz ve içinde aradığımızı direkt olarak bulmamız önemli. Çocuklar ve kendinizin sağlığı için meyve, sebze bölümlerinin temizlenmiş olmasına dikkat edin.

3.     Yatağınızı hafif temizlik ürünleri ve bol su ile silebilirsiniz. Bunu yılda en azından bir defa yapmanız bazı yatak bakterilerinden korunmanızı ve temiz bir yatakta rahat uyumanızı sağlar.

4.     Bulaşık makinenizi bir defa boş çalıştırarak içini temizlemesine yardımcı olabilirsiniz. Bu yeni yıkayacağınız bulaşıklarınızın makineden daha temiz çıkmasını sağlayacaktır.

5.     Zemin temizliği yaparken kullanacağınız şarjlı süpürgeniz ile rahat ve köşe bucak bir temizlik deneyimini yaşayabilirsiniz.

6.     Temizlik bittikten sonra yapmanız gereken son iş çocukların ve sizin buruşmuş kıyafetlerinizi ütülemek olacaktır. Buhar Kazanlı Ütü ile anında düzleşen kırışıklıklar hızlı ve kolay ütü yapma macerasını başlatıp bitirir.